Etusivulle - Suomeksi - In English
 
Etusivu
Perustiedot
Tutkimusmenetelmät
Tutkimuskohteet
Yhteistyökumppanit
Aineistot
Tapahtumat
Tulokset
Yhteystiedot
 
PehmoGIS menetelmät
 
Palaute
 
Intranet
 

OPUS-hankkeen perustiedot

OPUS on Teknillisen korkeakoulun kahden yksikön, tietotekniikan osastoon kuuluvan liiketoimintaprosessien simulointilaboratorio SimLabin ja arkkitehtiosastoon kuuluvan yhdyskunta- ja kaupunkisuunnittelun laboratorion yhteishanke. Tutkimusyhteistyötä tehtiin Väestöliiton perhetutkimusyksikön kanssa vuoden 2005 loppuun. EVTEK -ammattikorkeakoulu on mukana kehittämisyhteistyössä ja toimii teknisenä alihankkijana.

OPUS toteutetaan toimintatutkimuksena valituilla pilottialueilla käynnissä olevissa kaupunkisuunnitteluhankkeissa. Tutkimus kestää kolme vuotta (2005-2007) ja sen budjetti on n. 1milj. euroa. Tutkimuksen päärahoittajana on Tekes.

Hankkeessa tehdään yhteistyötä rakennus- ja kiinteistöalan keskeisten toimijoiden, tutkimuslaitosten, palveluntuottajien, kuntien ja alueiden loppukäyttäjien kanssa. Tutkimuksessa korostuu asukkaiden ja ympäristön muiden käyttäjien keskeinen asema osana alueiden kehittäjäverkostoa. Oletuksena on, että ihmisten arkielämää myönteisesti tukeva elinympäristö on kaupunkien tulevaisuuden keskeinen menestystekijä.


 

Päivitetty 09.02.2009