Etusivulle - Suomeksi - In English
 
Etusivu
Perustiedot
Tutkimusmenetelmät
Tutkimuskohteet
Yhteistyökumppanit
Aineistot
Tapahtumat
Tulokset
Yhteystiedot
 
PehmoGIS menetelmät
 
Palaute
 
Intranet
 

Tapahtumat

Diplomitöitä valmistui joulukuussa 2007

OPUS-hankkeen diplomityöntekijöiden Pilvi Nummen ja Saara Melaman opinnäytteet hyväksyttiin Teknillisen korkeakoulun arkkitehtiosastolla 18.12.2007.

Opustutkijat ja yhteistyökumppanit tekivät Opintomatkan Vancouveriin syyskuun lopulla 2007

PehmoGIS Turku -Lasten ja nuorten Turku - avattiin toukokuussa 2007.

PehmoGIS kyselyt avattiin 10.11.2006

PehmoGIS kyselyt Mäntsälässä, Nurmijärvellä ja Keravalla ovat auki kolme kuukautta. Voit tutustua tai paikkakuntalaisena vastata kyselyihin näistä linkeistä:

5.10. avattiin Espoon keskuksen Kehittämisfoorumi osoitteessa www.espoonkeskus.fi

Espoon keskuksen Kehittämisfoorumi esiteltiin yleisölle 5.10. 2006 Kuninkaantien lukioin auditoriossa. Läsnä oli hieman yli 50 asiasta kiinnostunutta: asukkaita, yhdistysten edustajia, virkamiehiä, seurakunnan ja muiden projektien edustajia sekä OPUS-hankkeen sidosryhmien edustajia. Sivusto löytyy osoitteesta www.espoonkeskus.fi.

Ks. selostus tilaisuudesta sekä esittelymateriaalit Espoon keskuksen Kehittämisfoorumin sivuilla.

8.9.2006 PehmoGIS-menetelmää ja sovelluksia esittelevät sivut on avattu

Voit tutustua sivustoon tästä.

3.–5.9.2006 Kesäseminaari Jyväskylässä
Tieto, kulttuuri ja paikallisuus yhdyskuntasuunnittelussa

Knowledge, Culture and Locality in Planning
Teknillinen korkeakoulu, Arkkitehtiosasto, Yhdyskunta- ja kaupunkisuunnittelu

TKK:n arkkitehtiosaston yhdyskunta- ja kaupunkisuunnittelun laboratorio on jo useana vuonna järjestänyt lähinnä jatko-opiskelijoille tarkoitetun kesäseminaarin, jonka teemat valitaan valmisteilla olevien väitöskirjojen aihepiireihin liittyen.

Tänä kesänä pohditaan paikallisuuden ja paikallisen kulttuurin merkitystä seudullisen kehityksen voimavarana. Miten paikallisuutta voidaan jäljittää ja valjastaa kaupunkisuunnittelua ja –kehitystä vahvistavaksi tiedoksi? Seminaari kokoontuu Jyväskylässä, jossa on määrätietoisesti rakennettu verkostokaupunkia kulttuurin ja tieteen ympärille.

Seminaarin osallistujat ovat pääasiassa TKK:n arkkitehtiosaston jatko-opiskelijoita, mutta tilaisuuteeen ovat lämpimästi tervetulleita myös aihepiiristä kiinnostuneet Jyväskylän alueen opiskelijat. Seminaarin ohjelman ja ilmoittautumisohjeet löydät täältä. Ilmoittautumista toivotaan viimeistään 28.8.

12.6.2006 Kehittämisfoorumi-workshop

Espoon keskuksen kehittämisfoorumi esiteltiin 12.6.2006 laajalle joukolle Espoon keskuksen asukkaita, virkamiehiä ja muita toimijoita. Tilaisuudessa pohdittiin foorumin käyttötapoja ja visiota, sekä koottiin alustavasti testaus- ja sisällöntuottotiimiä.

23.3.2006 Kirkkojärven kehittämispäivä

Kirkkojärven kehittämispäivänä Espoon keskuksessa esiteltiin OPUS-hanketta. Sen yhteydessä avattiin rakenteilla olevasta Espoon keskuksen kehittämisfoorumista Kirkkojärvenpuiston suunnittelufoorumi -osio. Kirkkojärvenpuiston suunnittelufoorumi palvelee meneillään olevaa yleissuunnittelua ja kaavoitusprosessia, ja se laajenee mahdollisesti käsittämään koko Kirkkojärven alueen kaikkine hankkeineen. Kehittämisfoorumin muut sisällöt ovat vielä rakenteilla.

Kesän 2006 aikana Kehittämisfoorumin toimintoja on tarkoitus testata ja samalla kerätä sisältöjä Paikallistietokartalle ja Kommenttikartalle. Jos olet kiinnostunut liittymään testaajaryhmään, ilmoita yhteystietosi Sirkku Huiskolle, sähköpostiosoite muotoa etunimi.sukunimi@tkk.fi.

10.2.2006 Nupurinkartanon nettikyselyn toinen vaihe

Asumista koskevan kyselymme toinen vaihe päättyi 2.3.2006. Keräsimme nyt vastaajien arvioita edellisen kierroksen vastauksista ja halusimme näin kuulla mielipiteitä siitä, mitkä aiemmin kerätyistä näkemyksistä hyvästä asumisesta ovat vastaajille tärkeitä. Tarkoitus on tunnistaa ideoita, joita voidaan hyödyntää Espoon Nupurinkartanon alueen ja asuntojen suunnittelussa.

Vaikka mielipiteiden keruu on jo lopetettu, arviointiyökalua voi testata seuraavasta osoitteesta:
https://hosting.fountainpark.com/signals/7189-5385-73@nupuri&arvio

12.1.2006 Nupurinkartanon nettikysely

OPUS-hanke toteutti tammikuussa 2006 nettikyselyn, jolla kartoitetaan espoolaisten näkemyksiä asumisen ja asuinalueiden kehittämisestä. Kyselyn tuloksia hyödynnetään erityisesti Nupurinkartanossa, jonka kaavoitus on juuri käynnistynyt. Kysely toteutetaan kahdessa vaiheessa, ensimmäinen vaihe on auki 12.-29.1.2006, toinen vaihe helmikuun puolessa välissä.

Voit vastata kyselyyn seuraavasta linkistä:
https://hosting.fountainpark.com/signals/6609-4931-73@opus&keruu

Suurpelto-simulointi

OPUS-hankkeen ensimmäinen, Suurpellon tutkimuskohteeseen liittyvä simulointitilaisuus järjestettiin SimLabissa 20.10.2005.

OPUS-hankkeen ensiesittäytymistilaisuus

OPUS-projektin sisäinen ensiesittäytymistilaisuus hankkeessa mukana oleville yhteistyötahoille järjestettiin 25.8.2005 klo 14-17 Otaniemessä.

IFIP -workshop

SimLab järjesti 5.-7.6.2005 kansainvälisen workshopin:
The IFIP WG 5.7 Special Interest Group on Experimental Interactive Learning in Industrial Management "New Approaches on Learning, Studying and Teaching”. Mirja Lemmetty edusti OPUS-hanketta esittämällä workshopissa tutkimusryhmän yhteisen paperin.

TED -workshop (TED: "Towards Electronic Democracy" project of the ESF)

OPUS-projektin edustajat Marketta Kyttä ja Heli Rantanen esittelivät tutkimusaiheitaan TKK:n Systeemianalyysilaboratorion järjestämässä workshopissa 20.-22.5.2005:
"e-Participation in Environmental Decision Making"

Kaupunkitutkimuksen päivät

Aija Staffans, Marketta Kyttä ja Heli Rantanen pitivät puheenvuoron Suomen yhdyskuntasuunnittelun seuran järjestämillä Kaupunkitutkimuksen päivillä 21.-22.4.2005 työryhmässä 4, "Asuminen, arki ja aika".

Päivitetty 09.02.2009