Etusivulle - Suomeksi - In English
 
Etusivu
Perustiedot
Tutkimusmenetelmät
Tutkimuskohteet
Yhteistyökumppanit
Aineistot
Tapahtumat
Tulokset
Yhteystiedot
 
PehmoGIS menetelmät
 
Palaute
 
Intranet
 

Tutkimuskohteet - Toimintatutkimus

Suurpelto

Espoon Suurpelto on Kehä II:n länsipuolelle sijoittuva uusi kaupunginosa, johon suunnitellaan sekä asuntoja, toimitiloja että oppilaitoksia. Suurpellon visiot (www.suurpelto.fi ) ovat erittäin kunnianhimoisia ja tarjoavat mahdollisuuden tutkia sitä, miten uuden alueen erilaiset ideat, teemat ja toiminnalliset tavoitteet juurtuvat ja muuntuvat toteutuvaksi ympäristöksi.

Suurpellosta kaavaillaan sijainniltaan ja luonto-olosuhteiltaan ainutlaatuista, viihtyisää ja omaleimaista tietoajan puistokaupunkia. Alueelle on tavoitteena toteuttaa asumista, työpaikkoja ja palveluja uudella tavalla yhdistävä asuin- ja työympäristö. Tyypillisiä piirteitä Suurpellon suunnitelmissa ovat mm. selvien rajojen poistuminen eri toimintojen sekä yksityisen ja julkisen sektorin väliltä. Alueelle suunnitellaan yhteensä 7000 asukasta ja 8000 työpaikkaa.

Osana OPUS-hanketta Suurpellossa tutkitaan aloitusalueen (Suurpelto I ja Suurpelto II -asemakaava-alueet) suunnitteluprosessia sekä koko alueen tasolla että kohdentaen tarkastelua erityisteemoihin. Tällaisiksi teemoiksi on kesällä 2006 valittu 'Uudet liiketoimintamallit public-private -verkostossa' ja 'Vision toteutumisen ohjaaminen'.

 

Päivitetty 09.02.2009
09.02.2009